Lite pyssel...

Idag sov jag och Ellisen till 9-snåret igen :)
Vaknade inatt med huvudvärk, det var väl tabletterna som släppte och migränen gjorde sig påminnd. Har varit tung i huvudet hela dagen.... Vi åt frukost och sen skjutsade jag Ella till fritids för ett par timmar. Under tiden åkte jag hem och grejjade lite. Plockade undan allt skit som kommit fram igen, förstår inte! Det är knappt en vecka sen jag gjorde en rejäl röjning här.... Jag och Lotta var ju till Ikea i måndags, så nu skruvade jag upp hyllan jag köpte till matdelen i köket och det blev jättebra! Det var "hundhörnan" som fick en liten makeover. Har suttit en ful hylla där och en stång med krokar under som det hängt kammar och skit på. Sen är ju trimbordet en sån otroligt ful "möbel" så den klädde jag in i ett gammalt överkast *haha* Får slänga på en handduk när det är dax för hundvård :) Bytte gardinerna oxå, så nu är det lite ljusare och luftigare. En klar förbättring blev det iaf!




Lilla "hundhörnan" med nya hyllan :)

Hämtade Ella på badet vid två-tiden då det började åska. Men nåt regn fick vi inte... blev bara lite muller. Men regnet kommer väl till helgen verkar det som. Jag röjde undan i hallen och jagade ett gäng dammråttor medans Ella spelade lite tv-spel. När jag var klar så ringde en kompis och ville leka med Ella, och min huvudvärk var inte bättre så hon åkte iväg och jag la mig på soffan nån timme innan maken kom hem - skönt!

Ella kom hem och åt kvällsmat och sen pep hon iväg igen, undrar när vi får hem henne... Ja hon är inte ute på byn och ränner utan hemma hos morfar och Lotta då det är Lottas brorsdotter Julia hon leker med. Dax att ringa och kolla läget.

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan lite här och föra över ett par ljudböcker till min iPod.

Ha det gott!

Migrän!

Jag och Ellisen gick upp vid 9-tiden och åt frukost och grejjade lite. Körde ett par tvättmaskiner, det går undan att torka tvätt nu när det är så varmt ute. Skjutsade Ella till badet här i närheten där fritids tillbringade några timmar. Ella har varit hemma så mkt nu så nu läääääääängtar hon till fritids :)

Jag åkte till stan en sväng och uträttade några ärenden, men när jag var på sista affären så sa det PANG! Och då fick jag synbortfall! Migrän på g..... Tog det jag hade plockat ihop, slet åt mig en cola och betalade innan jag småsprang ut i bilen och petade i mig tabletter. Tur att jag hade dem med.... Skyndade mig hemåt och ja, jag var nog en trafikfara..... Ser så himla dåligt när det blir så här. Vänster synfält är helt suddig, dubbelt och flimrigt, höger är inte som det ska heller. Blir lixom nåt slags tunnelseeende. Kisade i solen och körde hem. Ringde pappa som fick åka och hämta Ella och själv slängde jag mig på soffan och sov ett par timmar. Vaknade när maken kom hem och kände mig rätt ok ändå. OM jag hinner ta tabletterna i tid, dvs på en gång flimret kommer så brukar jag kunna klara mig från den värsta huvudvärken. Blir mer "tung i huvudet" och väldigt trött. Jag är väldigt tacksam att det är långt mellan gångerna nu för tiden, när jag var yngre hade jag migrän väldigt ofta...

Några bilder från ikväll....


Det blir många klasar vindruvor i växthuset :)


Nu börjar de få färg :)


Gurkorna växer så det knakar!!!


Och tomaterna börjar få färg!


Och så får vi stooora tomater! Den här bjässen är hur stor som helst!


Avslutar med en bild på em Malva igen - de är ju så fina :)

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan här och kika på förlossningskliniken på tv4-fakta.

Ha det gott!






Låst inlägg

Klicka HÄR för att läsa!

Efit 080729

Fick en liten påminnelse i bloggen i morse om att det var EFIT idag :)


Ca 9.00


Ca 10.00 - Pratar med vår fodervärd Lotta, och Gangster ska komma till oss när de ska på semester


Ca 11.00 - Dax för hundvård :)


Ca 12.00 - En timme och en hink hundhår senare......


Ca 13.00 - Plockar ur diskmaskinen


Ca 14.00 - Vattnar blommorna ute


Ca 15.00 -  Är på Rusta och vi köper en ring att ha efter båten :)


Ca 16.00 -  Är och handlar.....


Ca 17.00 - Åker hem


Ca 18.00 - Äter kvällsmat....


Ca 19.00 - Provar "ringen", men vi har liiiite för klen motor *haha*


Ca 20.30 - Fotar magen, 2 månader till BF idag....


Ca 21.30 - Det var allt för idag!

VARMT!!!

Idag har det varit V A R M T ! ! ! !
FÖR varmt för mig! Har varit inne i kylan halva dagen och grejjat. Vi masade oss upp vid 8 i morse, åt frukost ute på altanen och sen körde vi igång ett sanera-sovrummet-ryck, och det behövdes kan jag säga!!! Jisses vad det kan bli dammigt i sovrum, äckligt! Måste skärpa oss med nogrannare dammsugning i sovrummet, man tillbringar ju trots allt ganska många av dygnets timmar där... Men det är rätt så lätt att bara dra igen dörren och "glömma".....
Rensade och fixade lite i garderoberna, satte upp en hylla, satte upp ny gardinstång - så nu äntligen åkte pappas brunbetsade mormorsstång ut som satt här när vi flyttade in för ett år sen *haha* Nya gardiner blev det så klart oxå. Ska bli skönt och få gå och lägga sig i ett riktigt fräscht sovrum! Ja, och självklart är sängen renbäddad :)

Nästa projekt är övre hallen, där står ffa ett par kartonger kvar sen vi flyttade in, och ja, det ÄR ett år sen nu *skäms* Ska ta och inhandla ett nytt lite mindre databord och nån mer förvaring till papper och pärmar så vi kan få lite ordning och reda där uppe. Men det får bli nån annan dag.

På em åkte vi till Sundborn och badade med Ella och farmor och farfar, eller ja... jag badade inte... Satt i skuggan och latade mig ist. Senare åkte vi hem till svärisarna och fick mat :) Grillat lamm, potatis, sås och sallad mm *mmmmmmmm* Tog med oss Ellisen hem igen och vi satt på verandan och spelade spel en stund. Och nyss har vi äntligen lyckats tippa ungen i säng! Sena kvällar nu..... I morgon hoppas vi få fart på motorn i ekan så vi kan ut och puttra runt på sjön en stund. Det blir väl lika varmt i morgon oxå skulle jag tro.

Avslutar med några bilder från idag!
Tagna med "lillkameran"


Mina blötdjur!


Och så lite blommor.....


Liljior som svärmor fick av oss på morsdag för flera år sen.













Ha det gott folk -  vilka ni nu är.......
En liten kommentar emellanåt upskattas :)


Låst inlägg

Klicka HÄR för att läsa

Barnlediga!

Freeeeedag igen! Veckorna rusar iväg...
Ella har sovit hos farmor och farfar inatt och blir kvar till i morgon, och stortjejerna drog hem till sin pappa idag, så det är rena rama lugnet här! Vad gjorde man när man inte hade barn...?

Tog en liten morgonpromenad ner till sjön med storvovvarna, (småvovvarna sov ffa med storjejerna)
och de passade på att ta sig ett svalkande morgondopp!


Mobilbild.... Vattenbus!!!

Plockade undan lite på fm innan jag for iväg till frissan och klippte topparna, det var ju ett tag sen sist.... Men fasiken vad dyrt det är! 450 spänn för lite toppar!!!! Märks att jag är hos frissan sällan......
Handlade lite på vägen hem oxå. När jag kom hem så var det kallt här!!!! Ja ni läste rätt :)
Drog för alla rullgardiner och stängde fönster och bommade igen här, sen drog jag på lufvärmepumpen på kyla innan jag åkte. Sååååå skönt!!! Så inne är det bara 20* mot de 30* ute! Blev nästan lite frusen så vi fick gå ut och värma oss *haha*



På kvällen slappade jag och maken på altanen med en Caipirinha, ja jag en alkoholfri så klart - men gott ändå! Gjorde en variant med jordgubbar *schlurrrp* Grillade och hade det bara luuuugnt och skönt! Tills en jäkla vattenskoter började åka fram och tillbaka.... Tydligen en svensexa i byn som gjort en bana här nedanför....

Gick en liten prommis så vovvarna fick ta sig ett kvällsdopp - jisses vilken värme vi har!!! Jag SKA inte klaga på värmen, men att vara gravid i vecka 31 och minst lika många grader varmt, det blir bara för mkt.....

På tal om graviditeten, idag fick jag besked från Försäkringskassan att jag får gå på full havandeskapspenning från den 1 augusti! Skönt att få "bara vara" nu tills det är dax. Men väldigt dåligt av FK att inte kunna ge besked tidigare! En vecka innan är ju liiiiite kort varsel med tanke på jobb osv.... Men men, jag är nöjd och glad nu iaf! Ska bli lite konstigt att bara vara hemma... Fast bebis kommer ju så småningom, och då får jag nog att göra :)

Ha det gott folk!



Slappardag!

Idag har jag bara varit hemma och gjort absolut ingenting!
Har väldans mkt SD och ont i kroppen, så jag sjukskrev mig.
Mer om det kan du läsa i den låsta -----> HÄR!

Tog lite macrobilder på Ella's malvor hon satte i våras - så fina!!!


Knoppar.....


De är sååå fina!!!





Ser nästan ut som godis :)



Mysan fick vara med på ett hörn oxå!


Sötisen!

Nu är det dax att hoppa in i duschen här.
Pappa kom förbi för en stund sen och bjöd hem oss på grillat - och det tackar man ju inte nej till!

Ha det gott!


Boknörd....?

Nä det vill jag väl inte påstå, läser inte speciellt mkt böcker...


Låst inlägg

Klicka här för att läsa

Trötter.....

Nu är jag hemma igen efter en lång men väldans trevlig dag! Har pratat AloeVera så jag är snurrig i huvudet, men jag tror det har varit uppskattat iaf. En del liniment och muskelsalvor har gått åt till orienterarna iaf :)

Snart natti här och arbetsdag i morgon
Ha det gott!


61 frågor, 61 svar

Hittade några frågor inne hos Annelie, lite kul!!

 

1. Hur gammal är du om fem år?
Gammal? Jag...? Näääää?
Jisses, om fem år är jag 40!

 

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Min familj, fast de sover hela högen :)


3. Hur lång är du?

Lång? Nä inte alls, 152 cm!


4. Vilken är den senaste filmen du sett?

Oj... Ser ju så sällan på film, men det måste ha varit nåt tillsammans med Ella. Jo nu vet jag, hon köpta en film på semestern som hette Älvornas Konung eller nåt sånt.

 

5. Vem ringde du senast?
Jenny, vi ska åka till Sälen och stå på en mässa på Oringen idag.

 

6. Vem ringde dig senast?
Jenny, i samma ärende som ovan...

 

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Hej! Pratade med Cicci igår. Det tar inte så lång tid. Kom till 9.00"

 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa, men ibland kan sms vara bättre.

 

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda

 

10. När såg du senast din mamma?
Hm.. det måste varit 1,5 vecka sen ungefär.

 

11. Vilken ögonfärg har du?
Melerade

 

12. När vaknade du i dag?
Hade klockan på rigning kl 7.30 då vi ska iväg, men nu blev det framskjutet an halvtimma så då har jag tid med det här :)

 

13. Vilken är din favoritjulsång?
Oj oj oj, finns måååååååååånga. Kan inte säga nån speciell......

 

14. Vilken är din favoritplats?
Gillar att vara hemma!

 

15. Vilken plats föredrar du minst?
Vet inte riktigt, men affärer när det är sjukt mkt folk klarar jag inte av!

 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Här där jag/vi bor nu!

 

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Mörker! Är ffa mörkrädd!

 

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Vi var hemma hos goda vänner igår, och vi fick mååååånga goda skratt!!!

 

19. Hur stor är din säng?
160×200



20. Har du stationär eller bärbar dator?
Min är bärbar, men det finns ytterligare en bärbar och tre stationära i huset.....

 

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Trosor

 

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Massor! Men jag har två.

 

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett - Dalarna!

 

24. Vilka städer har du bott i?
Två, Falun & Borlänge. Fast jag har aldrig bott "i" Borlänge utan i en by utanför.

 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor

 

26. Är du social?
Ja det tror jag väl.

 

27. Vilken är din favoritglass?
Måååånga! Men violglass är aldrig fel!

 

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Gino är gott! Men det finns massor där oxå. Älskar efterrätt!!!

 

29. Tycker du om kinamat?
Ja, men inte för ofta.

 

30. Tycker du om kaffe?
Jorå, men jag är ingen riktig kaffetunna.

 

31. Vad dricker du till frukost?
I vanliga fall the, men nu har jag nån gravid-nojja på Oboy!

 

32. Sover du på någon särskild sida?
Höger

 

33. Kan du spela poker?
Nja, är lite trög....

 

34. Tycker du om att mysa/kela?
Självklart!

 

35. Är du en beroendemänniska?
Ja, det finns nog vissa beroenden

 

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Jajamensan!

 

37. Vill du ha barn?
Absolut! Har tre tjejer 15, 12 och 8 år och en bebis i magen!

 

38. Kan du några andra språk än svenska?
 Engelska och rövarspråket *haha*

 

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Japp! Ramlade av hästen -94. Åkte mitt under en Sverigematch med en vääääldigt fotbollsintresserad ambulanssjukvårdare!

 

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet, men då ska det vara VARMT!!!

 

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Inredning och kläder

 

42. Äger du dyrbara smycken?
Nä, här är ingen som bär massa juveler. Har förlovning och vigselring på mig.

 

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Ser inte mkt på tv.... Men gillar inredningsprogram, Leilas mat osv.

 

44. Kan du rulla med tungan?
Nääää

 

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Min man, han gör mig glad!

 

46. Sover du med gosedjur?
Räknas hundar som gosedjur?

 

47. Vad har du för ringsignal?
En Robin Hood-signal, ni vet den när de visslar i början...?

 

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nåt finns väl. Men Ella har en klänning just nu som pappa köpte i Israel när jag ver 6-7 år :)

 

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Min mobil

 

50. Flirtar du mycket?

 

51. Kan du byta olja på bilen?
Kan nog om jag absolut måste

 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Japp! Körde 57 på 50 väg....

 

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Kommer inte ihåg, läser inte så mkt böcker. Men jag lyssnade på "Ro utan åror" av Ulla-Carin Lindqvist som ljudbok. Mkt bra!

 

54. Läser du någon dagstidning?
DalaDemokraten

 

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Inte vecko, men månads. Just nu Mama och Amelia. Och så Hundsport så klart! Fast den får man på medlemskapet.

 


56. Dansar du i bilen?
Va? Nää?

 

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Mix Megapol

 

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Glöm ej stol

 


59. När var du i kyrkan senast?
Hm.... Måste varit på Mejas dop i September förra året....

 

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Ingen aning.....

 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Ingen aning, vi tältade när jag var liten.

 

 

Så det var allt! Norpa gärna frågorna du oxå!

Nu ska jag ta och göra mig klar för att åka till Sälen och Oringen. Och nääääääää, jag ska inte springa *haha* Jag ska upp på mässan och "dema" Forever Living's Aloe Vera-produkter. Nu jäklar ska vi smörja dem med liniment och boosta dem med energi!

Ha en bra dag!

 


Nu så!

Nu har jag en sladd igen! Och näää, det är inte den sladden som jag städat bort, fattar inte var den tagit vägen.... MEN, tur att maken har en "bra-å-ha-låda" men diverse sladdar och jox som han samlar på sig - ska aldrig mer klaga på den......

Håller ju på och fixar en vägg i vardagsrummet som hade "fjällstugepanel" - ja vi har gjort det ett bra tag, men här hemma kan saker ta väääldigt lååååång tiiiiiid *fniss* Väggen är spacklad och tapeterna ligger bara å väntar... Det gamla soffbordet vi hade har fått ny färg och väntar på att få bli torrt innan det får komma in. Sen ska jag bort och riva lite i ladan och se om det kan finnas nåt gammalt skåp kvar som man skulle kunna få norpa om ingen annan vill ha. Annars får jag leta på loppis. Vill ha ett lite större gammalt skåp där man kan lägga undan alla pysselgrejer, spel och pussel osv.
Iaf så har jag köpt en ny ram till den här gamla informationslappen om brandlarm, tycker den är rätt fräck. Den ska hänga bredvid öppna spisen så klart!



Klicka för större bild...

Efter kvällsmaten så tände jag lite ljus här och satte mig i soffan, det är ju så mysigt med ljus!!! Men Ella säger: -Mamma, varför har du tänt ljus på sommaren? *haha* Man kan väl ALLTID tända ljus! Och när hon tänkte efter lite så brukar vi ju göra det på sommaren oxå.



Ha en fortsatt trevlig kväll

Städat!

Usch, en till sömnlös natt....
Hade väldigt mkt SD när jag gick och la mig och kunde inte somna.... Låg och lyssnade på Karlavagnen till midnatt, men somnade inte förrän framåt två. Sen vaknade jag vid 4-tiden igen och kunde INTE somna om! Sista gången jag kollade på klockan var den närmare 6 och sen vaknade jag av makens väckarklocka 6.45! *gah* Som tur var så är jag ledig idag iaf, så jag somnade om och låg till 9-tiden innan jag masade mig upp.  Hade bestämt mig för att idag skulle det städas här! Och det har jag gjort, på nedervåningen iaf.... Övervåningen får bli en annan dag, skiten ligger ju lixom kvar....

På em kom en gammal bekanting hit med sina barn och hämtade våra fiskar, så nu har de fått flytta och akvariumet åker ut! Visst, det är jättefint med akvarium, men jag har tröttnat. Och det är ingen annan här hemma heller som bryr sig om fiskarna. Samma sak med marsvinen, kanske är det dax att hitta en familj till dem oxå, med barn som gillar att pyssla med dem! För det gör inte våra. Tycker synd om småsvinen som mest bara sitter i sin bur. Eller ja, nu på sommaren har de det kalasbra när de går på grönbete i en stor hage ute :) Någon som skulle vilja ha tre små fina marsvin? Hojta till isf!

HÄR hade jag tänkt lägga in ett par bilder, men jag har varit sååååå duktig att städa idag, så jag har t.o.m. städat bort kabeln till kameran!!!!! Har letat men kan INTE hitta den - mkt irriterande! Jaja, den kommer väl fram så småningom...

Nu är strax maten klar, mannen står ute vid grillen och vänder kött och grönsaker *schlurrp*

Ha det gott & trevlig helg! Själv har jag arbetsdag i morgon....


Seeegt...

Seg dag idag.... Har sovit så himla dåligt inatt! Somnade efter 24,vaknade igen vid 02-tiden.... Kollade klockan och den var en bit över 03 sista gången. Sen strax efter 04 var det livat utanför, vet inte om det var grannpöjkarna som hade partat eller vad det var, men skoj hade de iaf! Somnade om igen men vaknade strax efter 06 av en motorsåg!!!!!!!! Alltså, allt innan 07 är natta! Då kan man inte vara ute och såga! Joråsåatt, det är ju lugnt å fridfullt på landet..... Fast en sak är lite konstigt eg, vi har ju tåget precis på andra sidan vägen = VÄLDIGT nära, och sover med öppet fönster. Tåget hör jag inte, men glada skratt och en motorsåg nånstans i byn väcker mig..... Knasigt...

Grejade lite här hemma på fm innan jag och Ellisen åkte till stan en sväng. Köpte nya löpare till soffbord och matbord och lite annat smått och gott. Ella fick ett skrivbordsunderlägg och några fina krukor att ha pennor mm i. På vägen hem hämtade vi ut paket från posten, lite Aloe Vera-produkter.


Ett par bilder från idag :)


Tok-Estrid 7 månader *söööööt*



Vindruvorna i växthuset börjar få liiiiite färg



Rosor i trädgården



Prästkrage...


Det var allt för idag!



Onsdag.....

Dagarna trippar på här fast vi inte gör så mkt, fast det är iof bara bra, för då kanske vi är i slutet av september snart :)

Har varit hemma med Ella idag, svinkopporna ser mkt bättre ut! Salvan har gjort susen så vi slipper nog pc som tur är. Idag har vi rensat hennes garderob och jäklar i min lådda vad urväxta kläder som fanns där! Varför går det så långt mellan gångerna? Jo, jag vet - det är så rackarns trist! Ska ta och rensa i min och makens garderober oxå, så vi kan tömma byrån på skit och ha den till lill-pyret sen. På tal om lill-pyret så är den låsta uppdaterad :)

Nu ska jag ta och duka här, maken pysslar i köket :)
Idag blir det färsbiffar med getostyoghurt, recept finns HÄR

Förresten, nu börjar Ella's blommor knoppas oxå! Jag tror det här är en Malva va..? Kommer ju inte ihåg vad vi petade ner för frön i våras... *pinsamt* Rätta mig om jag har fel, Titti eller någon....? Den blir säkert fin när det slår ut iaf :)





Avslutar med en bild på pappas lilla Knut från i lördags, han är ju så söt!



Ha det gott!


Då var det slut....

...... på semestern.... Fast jag började arbetet med en ledig dag :)
Maken fick minsann knata upp i morse och fara till jobbet, medans jag och Ella tog en rejäl sovmorgon!

Slappade på fm och sen var det dax att röja undan lite här. Sen väntade vi på att de skulle ringa upp oss för en tid hos vårdcentralen. Ella har fått svinkoppor!!! Usch å fy! Har misstänkt att det kunde vara det och fick det bekräftat idag. Som tur är har hon inte i ansiktet utan på ena foten och låret. Nu ska hon behandlas med en kräm och får stanna hemma ett par dagar tills blåsorna torkat ut, de är ju väldigt smittsamma. Jag hoppas det inte blir fler bara, för då blir det en PC-kur.
Var förbi på Kupolen och shoppade lite oxå när vi ändå var in till stan. Det blev lite bas-kläder till bebis och så hämtade vi ut babyboxen från Babyproffsen. Fast vad ska man med blöjhinken till eg...? Duger det inte med en vanlig hink med lock längre? Jaja, vi testar väl den annars ger vi bort den till nån som vill ha den. Refillpåsarna var ju inte gratis direkt... Men det är väl därför de ger bort hinken gratis, så de får sälja de dyra påsarna!
På tal om att ge bort, om någon vill ha våra akvariefiskar så hojta till! Vi ska lägga ner akvaraiet och det finns några neontetra, koppartetra, en kampfiskhane, slöjstjärt, en silvermolly, en svärdbärare och lite malar.

I torsdags när vi var till Sundborn och Stora Hyttnäs så såg jag den här supersöta rosenpelargonen, och en sån vill jag ha!!!


Så söt!!!

Nu är det strax dax för bingen här, ögonen går i kors!
Ha det gott!


Grattis Meja!

Ytterligare ett grattis idag! Fasters lilla sötsmula Meja fyller ett år!!!

Jisses vad tiden går fort!!!


Bjussar på ett par bilder från igår oxå :)
Pappa fyllde ju år och han fick en liten misse-bebis! Lilla Knut 12 veckor!

Så söt!!!

Knut har somnat på Ella's mage :)


Idag har jag inte gjort nåt alls! Vaknade och gick upp vid halv 9, åt frukost och sen gick jag och la mig igen... Har sovit som en kratta inatt, och hade huvudvärk och en massa sammandragningar. Så soffan har varit min kompis hela fm :) Men nu är det dax att gå upp iaf! Har lite och pyssla med innan vi ska iväg på Meja's kalas och senare i kväll är det lite party hemma hos pappa och Lotta.

Ha en bra dag folk!


Grattis Pappa!

Nästa jubilar ut är min pappa!
Grattis på födelsedagen!!!!


Grattis Lovis!

Idag fyller vår prinsessvovve Lovis 6 år! *puss*


Lovis, Svensk Utställningschampion 050619

Här har vi ffa semester, har grejjat å fixat lite här hemma under veckan, men det är seeeegt..... Skulle behöva fixa en massa.... Igår fick jag ett ryck och röjde lite lådor på skit och jag hoppas rycket fortsätter idag. Ska åka till apoteket en sväng och hämta ut medicin till Ebba, vi kommer sätta henne på smärtis då hon har värk i kroppen. Hon har ju förslitningar och värk, så jag hoppas hon kan få slippa värken så hon kan hänga med på promenader utan att ha ont.

Nä, nu är det dax att köra igång! Solen skiner och det är klarblå himmel här!!!!!



Grattis Ebba!

Ett stort GRATTIS till vår älskade EBBA som fyller 11 år idag!



Trötter....

Ja det är jag det....

Vi blev väckta halv 9 av att det knackade på dörren här, en gubbe som skulle installera telefon stod utanför. De har bytt ledningar till alla i byn, men kan de inte höra av sig först? Jaja, han skulle inte in å grejja iaf.

Åt frukost och fixade innan vi åkte in till stan, var till BM och allt såg bra ut :)
Sen var vi förbi jobbet och hämtade hem hundmat och bladdrade lite strunt, märks att man varit borta ett tag..... Var förbi makens jobb en sväng oxå innan vi åkte och handlade.

Senare på em hade jag hundklippning här sen var jag så trött så jag somnade på soffan!!!!

Var tar tiden vägen? Skulle få så mkt gjort här idag, men icke sa nicke.... Sen att jag sover bort tid är ju en annan femma *haha*

En bild på sötaste söta lilla Lovis!!!


Ella Elle L'a

Självklart spelar vi "Ella Ella" här hemma idag



Nu har vi bakat två tårtor, massor av bullar och lyckats göra misslyckade syltkakor.... Sylten var för lös så det blev pannkaka, men går att äta ändå :) Om 1,5 timme blir det kalas här! Först ska vi äta lite mat, sen in i duschen. *skynda, skynda*

Ha det gott!


GRATTIS ELLA!


Grattis älskade Ella som fyller 8 år idag


En nyfödd liten Ella!

Liten blir stor.....


Vår stora lilla tjej!!!

World Dog Show

Idag har vi varit på World Dog Show i Stockholm och vi är jättenöjda med dagens resultat!!!!
Det var hård konkurrens!

Först ut var Gangster, och han har ju endast varit på en liten inofficiell utställning och tränat EN gång förut. Vår vackra pöjk slutade som 3:e bästa juniorhane!!!! Vi är såååå glada!

Quality Grading: Excellent
Kritik: Kommer...


Fiiiina Gangster!!!


Sen var det Tova's tur, och det var hennes utställningspremiär!!!
Ja, jag vet, vi är lite galna som premiärar med WDS.... Men va 17 gör det :)

Problemet var att det var domarbyte på juniortikarna, så det blev krock med ringarna. Jag skickar åt en uppfödarkollega Tova's koppel och Tova knatar snällt med henne in i ringen  och sköter sig galant! Själv såg jag inte det hela, men fick höra att hon var jätteduktig. Och tuuuuusen tusen tack Moni för att du ställde upp och visade Tova åt oss!

Quality Grading: Very Good
Kritik: Ngt lågställd tik, mkt bra huvud. Bra hals. Utmärkt svans.
Bra front, välvinklad bak, bra kropp, rör sig med lite korta steg.
Pälsen behöver mera tid.


Lill-sessan Tova :)


Fullständigt resultat från WDS finns HÄR!
Våra hundar ställdes i juniorklasserna hanar resp. tikar


Efter utställningen åkte vi HEM!!! Vi har ju varit på semester i snart två veckor.
Borta bra men hemma bäst....

Bjussar på en bild på Lovis från igår då vi skulle gå till stranden.
Hon gör ALLT för att vi inte ska missa att hon vill följa med :)



T.ex parkerar hon i piknickkorgen...... Sötsmula!

Nu går ögonen i kors här efter en låååååååååååång dag!
Ha det gott!


Byxelkrok och latmaskar!

På fm tog vi oss en liten tur till Byxelkrok och ungarna fick hoppa i hoppborgen!



Skojsigt värre!!!

Sen tog vi en liten promenad efter strandkanten...







När vi kom hem fixade vi lunch, och sen latade vi oss en stund :)
Jag rensade datorn från gamla bilder, förde ju över allt på den externa disken innan vi åkte, så nu har jag bantat ner iPhoto från ca 5000 till 1600 bilder!!! Och jag är INTE färdig! Jisses vad skräpbilder man samlar på sig.... Men allt finns ju kvar på den externa - ifall att... *fniss*

Har röjt och plockat ihop lite nu på kvällen, i morgon drar vi norröver mot Stockholm. Tror vi letar på nån camping söder om stan, då vi ska till Älvsjö och ställa ut hundar på Världsutställningen på fredag. Hoppas det finns nåt ledigt bara, kanske är fler utställare som har samma tanke....

Ha det gott!



PS! Den låsta är uppdaterad.....


RSS 2.0